sâmbătă, 30 iunie 2012

Un personaj sinistru - « Consilieru’ »


De ceva luni incoace, o figura ‘marcanta’ a PNL se inghesuie (si la propriu si la figurat) pe la mai toate posturile de televiziune unde poate combate. Se pare ca o face din convingere, nu din convingerea unor idealuri in care crede, ci din convingerea ca trebuie sa combata, el avand si credinta, probabil, ca in aroganta lui gonflata o face atat de bine, incat nu poate fi contrazis.

Asta crede el.

Chiar de la prima impresie, la acest om totul e rotund ! Ochelarii sunt rotunzi, capul e rotund, corpul de asemenea, felul in care rosteste cuvintele de asemenea, degetelele pe care le impreuna ca pe niste carnaciori pregatiti sa intre in afumatoare la fel, la fel si ideile. Intotdeauna pleaca, face un cerc si se intoarce de unde a plecat. De cate ori e intrerupt, reia, face bucla si continua.

Acest om, dupa circa 15 ani de credinta comunista (sau pesedista, spuneti-i cum vreti ca tot aia e la noi), este de aproape trei ani, nici mai mult nici mai putin decat coordonatorul de campanie si consilierul personal al acestei farse politice cu nume si vocatie de dictator, numit Crin Antonescu.

Daca il asculti (pe consilieru’) si ii mai auzi si numele, te poti gandi eventual ca provine dintr-o mare familie penelista, burgheza, cu traditii vechi in politica romaneasca. Este doar o coincidenta de nume. Acest om nu reprezinta niciun fel de valoare penelista si a si demonstrat-o, fiind in mare parte artizanul acestui gang-bang politic din care, printr-o cezariana cosmetizata, a fost adus pe lume, treisferturi sufocat, avortonul cu numele USL.

« Consilieru’ » a afirmat la ultima aparitie, cu emfaza, ca el e politolog. (adica nu-l invata pe el cum sta treaba un coleg de platou de la un partidulet).

« Consilieru’ » a adus cu el din PSD toata abjectia atributelor transformate in invective, eufemismul diversiunii prin rostogolirea neintrerupta a vocalizelor cu tente de eunuc (imprumutate si de camaradul Antonescu, care nu reuseste deloc sa nu se pitigaie macar o data intr-o fraza).

« Consilieru’ » coboara cautat vocea intr-o tonalitate pe care, repet, nu o poate stapani decat temporar, isi impreuna carnaciorii si incepe sa rostogoleasca fara discernamant sau responsabilitate politica (ca de bun simt nu mai e cazul sa vorbim) invective peste invective. Cred ca acesta este in principal motivul care ne face sa fim atat de duri cu el : grobianismul excesiv si aroganta intelectualului cultivat in retorta detinutului de lux de la Rahova (caruia i-a fost 4 ani consilier !) si care, ca orice intelectual sau purtator de valiza (vezi Truica) din anturajul acestuia, este convins 1) ca este ceva absolut deosebit, 2) ca este mai presus de orice si 3) ca nu ii poate sta in fata nimeni !

Probabil ca asa se explica si ascensiunea rapida a camaradului Antonescu, experienta acumulata in era Nastase, cosmetizata in maniera penelista si transmisa acum repetentului din Tulcea, reusind sa faca, cum se spune pe romaneste, din rahat bici !

Sa recunoastem, este un merit, chiar foarte mare ! Problema nu este asta, problema e ca de multe luni incoace acest om distruge intr-o retorica extremista orice concept, orice idee care nu-i convine si, mai nou, si orice persoana.

Incepand de la faimosul meeting din iarna de la Piata Victoriei unde, intervievat cu spatele spre Arcul de Triumf, ne povestea cum sosesc 20-30.000 de participanti, noi vazand circa 1-2000, pana la ultima aparitie in care acest politolog de marca ne spunea ca Romania este o republica parlamentara (sic ! noi stiam altceva…), minciunile au curs ca pe banda. La fel si invectivele, la fel si parcursul de buldozer care isi rostogoleste senilele peste orice/oricine ii sta in cale. Un pesedist vopsit la fata in penelist/extremist.

 Privit din sfera societatii civile, ce supara - si are voie sa supere ! – la acest personaj politic si nu numai la el, (in rest, intre ei se pot face albie de porci), este felul in care se comporta cu oameni apartinand altor institutii decat parlamentului roman. L-am auzit in ultima vreme de foarte multe ori rostind raspicat, rostogolind cuvintele cu o voce apasata, juisand aproape de placere, ca Monica Macovei « este un personaj sinistru, o procuroare comunista, cu privirea fixa si o fata imposibila ! », care se agata cu mainile de microfon si perora ineptii de la tribuna parlamentului. Banuim ca se referea la perioada cand il ‘fugarea’ pe Adrian Nastase si nu gasea din pacate niciun barbat care s-o ajute sa il si prinda. Asa a fost pana la sfarsit. Probabil ca asta l-a infuriat mai tare pe acest misogin, ca cinci judecatoare, nu barbati politici ca el, au reusit sa trimita dupa gratii (sau in spital) un alt barbat politic. Atata vehementa in jignirea unei femei, si nu o data, ci in repetate randuri, cu aceasta satisfactie si aroganta tembela, nu am vazut demult.

Tot de la el am aflat, bineinteles intr-o fraza emisa cu o superioritate aristocrata si o evidenta afisare a valorii proprii de neatins, deci am aflat ca presedintele Curtii Constitutionale - Zagrean este si el, adica de fapt nu este, caci a fi un nimeni nu inseamna nimic, iar daca ar fi ceva, ar fi doar un amarat de briosar, jurist la o cooperativa agricola, unde numara surubelnitele. Si acest lucru a fost repetat cu aceeasi satisfactie pe la mai multe televiziuni. Oricum stim déjà ca daca o curte constitutionala nu inseamna nimic pentru acesti oameni, ce poate sa insemne seful ei !

In final am mai aflat de curand intr-un discurs la fel de radical de factura fascista - asta dupa ce aflasem ca PDL trebuie sa dispara ! – nu sa fie slabit sau infrant, ci SA DISPARA - am  mai aflat deci si ca impreuna cu PDL trebuie sa dispara si paranoicul de la Cotroceni. Aceasta agresivitate in limbaj, aroganta in comportament, aceste semne evidente de misoginism, anarhism, dispret fata de institutiile statului, fata de colegii de partide si fata de oricine care nu este alaturi in aceasta intreprindere mareata pe care acest reciclat pesedist o face in calitate de ‘camarad’ si anume de a duce la Cotroceni in locul ‘paranoicului’ amintit, o ‘reala’ valoare a politicii romanesti, un individ fara trecut, fara prezent si fara viitor (politic bineinteles), dar cu nume de floare, fac din personajul amintit exact ceea ce afirma el ca ar fi altii ! Si anume UN PERSONAJ SINISTRU.

PS. Este totusi ciudat cand unui tanar cu pregatire si diplôme serioase obtinute la facultati internationale de prestigiu, la inceput de cariera politica, i te adresezi de sus, numindu-i formatiunea politica ‘partidulet’, cand unei femei – procuror, parlamentar european – i te adresezi cum am amintit, iar unui presedinte de stat tot asa, cum poti sa mai ai tupeul sa te privesti in oglinda cand consiliezi in scopul instalarii in cea mai inalta functie din stat un repetent, inodor, incolor si fara ABSOLUT niciun fel de ‘urma palapabila’ in niciun mediu al acestei tari (politic, universitar, social, artistic etc).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu